Koreaanse huidverzorging

Vanaf de kleuterschool, toen ik mijn eerste broodtrommel en drinkbeker uit mocht zoeken, houd ik van Hello Kitty en Little Twin Stars. Ik weet nog hoe de schappen op de speelgoedafdeling van V&D volstonden met geweldige spulletjes; portemonnees, notitieboekjes en dus broodtrommels en ik mocht in die zachtroze hemel iets uitzoeken.

Mijn liefde is nooit bekoeld, ben altijd Hello Kitty-fan gebleven maar toen ze wel erg mainstream werd en internet nog vrij nieuw was, ben ik gaan swappen. He, wat? Nou zo: Je schrijft je in bij een online swapgroep en een swap houdt in dat persoon A naar persoon B stuurt en persoon B naar persoon C en C weer naar A. Het thema van de swap kan van alles zijn maar bij de groepen waar ik ingeschreven was, was het altijd ‘kawaii’ (schattig in het Japans). Veel meiden uit de VS maar soms deden er ook meisjes uit China, Japan of Korea mee; als een van hen naar jou moest sturen was je rondom gelukkig.

In die tijd heb ik vooral heel veel losse postpapiervelletjes en enveloppen verzameld – dit tot grote hilariteit van mijn ouders vooral – ik werkte al en belde soms naar huis om te vragen of ik post had ‘Ja, zal ik het openmaken? Oooh, het is alweer een envelop gevuld met enveloppen. Leuk voor je, joh!’

Maar goed, ik houd ervan en zal er altijd van blijven houden, de kinderachtige factor stoort me niet. In Korea heb je Etude house en TonyMoly (tony is (slang) voor ‘cool/stijlvol’ en en moly is Japans voor  ‘verpakken’). En dat dekt de lading volledig: dagcrème in appelverpakking, huidverzorgingssets in eieren, makeup in katten- of pandaverpakking, kwaadkijkende lipglosses; Yes, sir-ee!

In de westerse wereld hebben vrouwen het liefst een wondercrème die al hun huidproblemen tegelijk aanpakt en de huid ook nog voedt. In Azië benaderen ze huidverzorging heel anders. Nou heeft de Aziatisch huid over het algemeen meer behoefte aan hydratatie aangezien de hoornlaag  dunner is, maar Asian beauties pakken alle problemen graag apart aan en ook nog on top of eachother. Double cleansing, exfolieren, essences, serums, het komt neer op smeren, smeren, smeren. Er doen verhalen de ronde over Aziatische skincare modellen die 600 sheets mask per jaar gebruiken!

Afijn, in de kerstvakantie zijn we naar EuraLille geweest (wat ik in mijn hoofd dus altijd EuraLul noem, ik zeg het maar vast) alwaar ook een Sephora zit. In augustus had ik al gezien dat de Sephora in Italië een aantal TonyMoly spullen verkocht dus ik had goeie hoop en jawel hoor; de drie Egg Pore eitjes kunnen scoren en een lief cadeausetje met de groene Appletox, Banana handcrème en een appellipverzorging.

Je begrijpt natuurlijk zelf wel dat ik me sindsdien een slag in de rondte smeer, de Egg Pore set bestaat uit drie eitjes: een wit ei waar een selfheating steampack in zit, een beige ei waar een cooling mask in zit en het gouden ei met silky smooth balm. Ik bedoel, hoe leuk kun je het maken?  Maar het beste van al is, is dat het echt van goeie kwaliteit is. Vooral over de balm uit het gouden ei ben ik er te spreken! Mijn huid is superzacht, geen uitslag of rare pukkeltjes en vooral; wel zes uur zonder glim. Niks geen Johnny uit The Shining, gewoon mooi mat.

Stay frosty! ********

Advertisement

3 thoughts on “Koreaanse huidverzorging

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s