Sporten is slecht voor me

Goed, ik was dus naar de sportschool omdat R nooit gaat en ik dat zonde vind van het abonnement. En ook een beetje omdat ik me afvraag wat er zal gebeuren als ik tot 1 juli iedere dag ga. Nou, ik ging dus met handdoek want dat schijnt verplicht te zijn en mijn Nikes in een tasje want je mag geen buitenschoenen aan maar ik heb geen binnenschoenen dus ik dacht, als ik er maar niet van buiten mee naar binnen kom, valt het vast niet op. Verder bezit ik geen sportkleding dus ging ik in mijn pyjama. Donkerblauw broekje en hemdje, weliswaar met ruches maar het enige in mijn kast wat (dat?) geen jeans/jurk/fifties/sixties is.

Aangezien House of Cards weer begonnen is, begon ik met vier minuten roeien. Als het goed genoeg is voor Francis, nietwaar? Daarna vier minuten op zo’n ding waarbij je vanzelf gaat; je beweegt je benen en je armen moeten wel mee met van die hendels. Dat lijkt leuk maar is het helemaal niet.

Toen begon ik aan mijn probleemgebieden; eerst een soort stoel (waarbij me opviel dat sommige mensen die apparaten gewoon als stoel gebruiken om gewoon op te gaan zitten en de rest uit te checken – alsof ze daar spierballen van krijgen) waarbij je benen heel ver uit elkaar moeten, dat is ‘normaal’ en dan moet je je knieëen naar mekaar toe bewegen terwijl je 36 kilo omhoog laat gaan. Toen bleek wel enigszins waarom je beter niet in je pyjama sport (te kort).

Nadat ik nog wat apparaten uitprobeerde, gebeurde waar ik al bang voor was; er kwam iemand naar me toe. En dat heb ik liever niet, met bowlen – de enige sport die ik eens per 3 jaar doe – komen mensen (nou ja ik zeg mensen maar ik bedoel mannen) me ook altijd uitleggen ‘hoe het moet’ en zeggen dat die bal niet in de goot hoort. Oh?

Anyways, die man (hij stelde zich voor als ‘Danio’ waardoor ik gelijk aan eten dacht) vroeg of ik ‘hier vaker kwam?’ Whahahaha echt wtf gast, je zag toch net ook dat ik achterstevoren op dat ene ding ging zitten en dat bij dat andere apparaat die hendel rakelings langs mijn hoofd knalde?? Om van al dat (in mijn pyjama veelste zichbare) rondzwabberende vet nog maar te zwijgen! Dus nee, ik kom hier níet vaker. Hij informeerde of ik net geregistreerd was; ‘Nee, het is mijn man zijn kaart maar die gaat nooit’. Oh, een familiekaart, daar was hij toch van onder de indruk. Hij zei dat hij alleen was (dat moest zeker een hint voorstellen) dus ik zei; ‘Nou, doorsporten dan maar!’

Toen ik ein-de-lijk klaar was na 25 minuten heb ik me omgekleed en ben naar het Kruidvat gefietst en een mandje volgeladen om er bij de kassa achter te komen dat mijn portemonnee gepikt was. Oh nee! Bij de sportschool natuurlijk. Godverredo!

Sorry, sorry (mandje onbetaalde boodschappen staat er nu nog…) terug naar huis (op de tafel lag niks en op de bank ook niet) en toen naar de sportschool……….

Die vrouw vond het vreselijk (al was het mijn eigen schuld want geen slotje, wat wáár is) maar goed ik huilde al half vanwege Lola’s identiteitskaart – al jaren niet meer geldig maar die bábyfoto – en tja, het was een berekend risico maar mijn vertrouwen in de mensheid was erg beschaamd. Afijn, die vrouw en ik hebben alle 288 kluisjes doorzocht, achter de verwarming, alle 16 prullenballen, de kliko buiten, ze heeft drie keer omgeroepen (Heeft er iemand een portefeuille gevonden? Zijn er nog meer mensen zonder slotje? Echt NIEMAND iets gevonden?). Daarna heeft ze uitgeprint wanneer ik precies binnenkwam en wanneer ik uitklokte; daarmee kon ik aangifte doen. Uiteindelijk zei ze nog eens hoe erg ze het vond en heeft me geknuffeld.

Al met al was ik toen een half uur te laat op school en de toezichthoudster informeerde wat er was dus ik zei mijn portemonnee is weheheheg waarop ze gelijk over haar zoon begon bij wie dat ook gebeurd was (in Barcelona maar goed) en ik mocht ze zo meenemen zonder voor de naschoolse opvang te betalen.

Dus wij naar huis, ik als een verdrietige aap met van die lange armen (kwam denk ik ook van dat gesport) en toen bleek dussssss dat mijn portemonnee hier thuis op de grond lag!!!!

Ooooh superkuttie!!! Schaamte en veel te veel emoties en alles! Ik heb ze taart als middageten gegeven en ik ga zelf bier drinken. Zo eerst die sportschool bellen en morgen met een bloemetje naar die vrouw.

Ik ben ka-pot.

Advertisement

One thought on “Sporten is slecht voor me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s